Fasciatherapie

Fascia

Fascia’ betekent ‘Bindweefsel’.


Dit bindweefsel is overal in ons lichaam aanwezig. Het ondersteunt, verbindt en omhult alle structuren van ons lichaam (spieren, botten, gewrichten, bloedvaten, organen …)  en is voortdurend in beweging. 


Het loopt als een drie-dimensioneel web doorheen ons lichaam en maakt ons tot één grote lichamelijke eenheid. Dit maakt dat klachten op één plaats in ons lichaam bijgevolg ook klachten kunnen geven op heel andere plaatsen in ons lichaam. (je kan het vergelijken met een deken waar je zachtjes aan trekt op één uithoek, waardoor het ganse deken vervormt en verplaatst)


Fasciatherapie

Naast de manuele therapie is er ook aandacht voor bewegingstherapie en perceptietraining om terug op een juiste manier te leren bewegen. Pas als de patiënt zich bewust is van een ander bewegingspatroon, kan hij dit integreren in zijn alledaagse manier van bewegen.


Fasciatherapie maakt een verbinding tussen lichaam en psyche. Je leert  als patiënt beter te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Zo wordt een evenwichtsherstel nagestreefd op psychisch en lichamelijk vlak.

Fasciatherapie is een vernieuwende therapie, gegroeid uit de kinesitherapie en osteopathie,  waarbij gewerkt wordt op de bindweefselstructuren van het lichaam.


Het is hoofzakelijk een manuele therapie die gekenmerkt wordt door haar zachtheid, diepgang en precisie. Harde manipulaties (kraken) worden hierdoor overbodig.


Er speelt zich als het ware een gesprek af tussen de handen van de therapeut en het weefsel van de patiënt. Immobiele en/of gespannen zones worden met zachte druk en rektechnieken terug in beweging gebracht. Hierdoor kan de functie of beweging  zich herstellen of  corrigeren.


Meer informatie vind je ook op deze website: https://www.fascia.be/nl/home

© Copyright. All Rights Reserved.